Ons team

Maak kennis met Karen, Dorien & Lynn.

Karen Dumon

Tijdens mijn opleiding aan de KULeuven ontwikkelde ik al meteen een voorliefde voor pelvische kinesitherapie. Meteen na mijn afstuderen in 2011 koos ik voor de 2 jaar durende bijzondere bekwaamheid ‘Pelvische reëducatie’ georganiseerd door UG, KUL, VUB en UZA. Daarnaast heb ik me bijgeschoold in dry needling, dit is een techniek om triggerpoints (pijnlijke spanningspunten in de spieren) efficiënt te behandelen.

Mijn interesse gaat zowel uit naar de perinatale kinesitherapie als de pelvische problematiek zowel bij mannen, vrouwen en kinderen. Binnen de pelvische problematiek ben ik zeer gepassioneerd om pijnklachten (CPPS, vaginisme, vulvodynie, bekkenpijn,…) te verhelpen.

Algemeen welzijn zowel pre- als postnataal vind ik ook heel belangrijk. Daarom volg ik een nieuwe opleiding: Perinatale counseling. Hiermee wil ik tegemoet komen aan het psychosociale welbevinden van elke mama.

Ik ben lid van de verenigingen PELVIRED en BICAP (Verenigingen voor perinatale, gynaecologische kinesitherapie en pelvische reëducatie ). Zij organiseren jaarlijks verschillende bijscholingen, workshops en cursussen om op de hoogte te blijven van nieuwe evoluties wat ik heel belangrijk vind.

Naast mijn beroep ben ik fulltime in de weer voor mijn 3 lieve dochtertjes. Mijn vrije tijd breng ik graag door met mijn gezin, familie en vrienden. Verder ben ik een enorme fan van bagboxing en loop ik graag op mijn loopband.

Dorien Hellings

Ik ben Dorien, gelukkig getrouwd met Jeroen en sinds 2015 fiere mama van Arthur, in mijn ogen de leukste zoon ter wereld. In mijn vrije tijd sport ik graag (iets met goede voornemens) en speel ik graag met Arthur. Naast sporten hou ik van een leuke babbel, lekker eten, heb ik de nodige humor en ben ik graag in goed gezelschap. Verder geloof ik dat een goede dosis zelfzorg onmisbaar is in het dagelijks leven en hecht ik veel belang aan gezelligheid.

Na jarenlange ervaring binnen een ziekenhuis, op ondermeer diensten als materniteit, pediatrie en ambulante bekkenbodemrevalidatie besloot ik in 2018 als zelfstandige kinesitherapeut te starten.

Binnen deze groepspraktijk werken we met vier gelijkgestemde kinesitherapeuten, met elk de nodige specialisaties. Dit geeft ons de mogelijkheid om een goed en constructief overleg te plegen om onze patiënten zo goed mogelijk te helpen. We werken graag met passie maar vooral ook met veel plezier.

In 2011 behaalde ik het diploma "master in de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie" met specialisatie inwendige aandoeningen aan de Vrije universiteit Brussel. Uit grote interesse voor pelvische problematiek behaalde ik in 2013 de "bijzondere bekwaamheid voor pelvische reëducatie en perinatale kinesitherapie" aan de VUB, UZA, KUL en Ugent.

Als kinesitherapeut heb ik twee grote passies, waarin ik ook een beroepstitel, uitgereikt door de FOD volksgezondheid, behaalde:

 • Pelvische reëducatie zowel voor mannen, vrouwen als kinderen alsook pre - en postnatale kinesitherapie
 • Respiratoire kinesitherapie voor volwassenen en kinderen
 • Gepassioneerd en gespecialiseerd werken is voor mij een must, binnen deze twee domeinen volg ik dan ook op regelmatige basis bijscholingen om steeds up to date te zijn met de laatste behandeltechnieken. Uit grote interesse voor de bekkenregio volgde ik zo een aantal opleidingen om patiënten met klachten gerelateerd aan het bekken (staartbeen, zwangerschapsgerelateerde bekkenpijn,..) zo goed mogelijk te behandelen via manuele technieken, bekkenbodemreëducatie en oefentherapie.

  Binnen de ademhalingskinesitherapie blijf ik me ook steeds verder verdiepen en geef ik ook zelf opleidingen.

  Als actief bestuurslid van kinekring Pajottenland zet ik me ook graag in om bijscholingen te organiseren en overleg te creëren tussen kinesitherapeuten.

  Lynn Deschutter

  Hallo,

  Ik ben Lynn Deschutter en werk sinds 2022 in de praktijk. Hiervoor werkte ik 8 jaar in een Wijkgezondheidscentrum in Sint-Jans-Molenbeek, een soort groepspraktijk met artsen, psychologe, maatschappelijk assistente enz. Door de dichte samenwerking met de vroedvrouwen van het centrum werd mijn interesse in de pre- en postnatale aangewakkerd. Ondertussen heb ik me verder verdiept in de pelvische reëducatie en heb er helemaal mijn ding in gevonden. Het is een domein dat nog zeer sterk evolueert, blijven bijleren is een must.

  Ik studeerde aan de VUB af in de master Revalidatiewetenschappen bij inwendige aandoeningen. Ik woon in Meerbeke en heb 2 zoontjes en een dochtertje. In mijn vrije tijd ga ik graag op restaurant en hou ik van sport. Ik begin ook te experimenteren met het wielrennen, zalig om buiten te zijn én je energie kwijt te raken. In de praktijk steek ik, naast de individuele consultaties, mijn tijd in de groepslessen met en zonder baby. Veel variatie dus, deze job!