Ons team

Maak kennis met Karen, Sofie, Elke, Dorien, Ana...

Karen Dumon

Ik ben in 2011 afgestudeerd als Master in de Revalidatiewetenschappen en kinesitherapie aan de KULeuven met als afstudeerrichting musculoskeletale aandoeningen optie sport. In 2013 behaalde ik de 2 jaar durende bijzondere bekwaamheid ‘Pelvische reëducatie’ aan de RUG, KUL, VUB, UZA. Voordien behaalde ik al de specialisatie 'Hand- en polsrevalidatie'. Hierna heb ik me bijgeschoold in dry needling, dit is een techniek om triggerpunts (pijnlijke spanningspunten in de spieren) efficiënt te behandelen.

Ik ben lid van de verenigingen PELVIRED en BGKVGPR (Verenigingen voor perinatale, gynaecologische kinesitherapie en pelvische reëducatie ). Zij organiseren jaarlijks verschillende bijscholingen, workshops en cursussen om op de hoogte te blijven van nieuwe evoluties.

Mijn interesse gaat vooral uit naar de perinatale kinesitherapie en de pelvische problematiek zowel bij mannen, vrouwen en kinderen. Daarnaast vind ik de nodige afwisseling binnen de algemene kinesitherapie.

Een goede communicatie tussen arts, kinesitherapeut en patiënt is voor mij heel belangrijk. Ik tracht dan ook zoveel mogelijk de problemen via een multidisciplinaire samenwerking aan te pakken.

Sofie Aerts

Ik ben Sofie, mama van 2 (b)engeltjes (Stan °2014 & Tess °2017) en gepassioneerd door het dragen. Net als de meesten ben ik begonnen met mijn zoontje te dragen in een rekbare doek. Toen hij hiervoor te zwaar werd ging ik op zoek naar een alternatief. Na wat opzoekwerk op het internet kwam ik terecht in de wereld van het ergonomisch dragen. Al die mogelijkheden, leuke dragers en doeken,.. een hele nieuwe wereld ging voor mij open.

Het dragen biedt mijn kindjes troost op moeilijke momenten, zorgt ervoor dat ik altijd mijn handen vrij heb en mijn kindjes vinden het geweldig dat ze overal bij kunnen zijn. Dankzij het dragen hebben we samen al veel plaatsen bezocht waar we met de kinderwagen nooit zouden geraken!

Zelf vind ik het heel belangrijk om ergonomisch te dragen. Uiteraard voor mijn kindjes, maar ook voor mezelf aangezien ik regelmatig rugklachten heb.

Ik merk dat veel mensen de term “ergonomisch dragen” nog niet kennen. Daarom heb ik in augustus 2016 de opleiding ‘Draagconsult I’ gevolgd bij het ‘Instituut voor hechting’ onder leiding van Kirsten Minnen. Zo kan ik mijn kennis en passie overbrengen aan anderen.

Ik leer knoop- en draagtechnieken aan, heb verschillende draagzakken om uit te testen, geef het nodige advies,.. en daar bovenop wil ik vooral mijn passie doorgeven. Want geef toe.. niets is mooier dan samen met je kleintje(s) de wereld te ontdekken!

Neem zeker een kijkje op www.draagadviseur.be voor meer informatie.

Elke Deschrijver

Mijn naam is Elke Deschrijver en ik ben de trotse mama van drie kindjes (Jitske, Gitte en Cas). Ik ben afgestudeerd als bachelor in het maatschappelijk werk (Iris Hogeschool Brussel, 2001) en master in de orthopedagogie (Vrije Universiteit Brussel, 2006).

Zowel tijdens mijn stages als in mijn latere loopbaan, heb ik er steeds voor gekozen aan de slag te gaan met kinderen / jongeren en hun opvoedingssituatie. Zo liep ik stages op de sociale dienst van de jeugdrechtbank en in een dagcentrum ( sector Bijzondere Jeugdzorg). In mijn verdere loopbaan ben ik gestart als thuisbegeidster in gezinnen met problematische opvoedingssituaties, heb ik gewerkt als hulpverlener binnen het Jongeren Advies Centrum en in de crisiswerking van het CAW. Heden werk ik als orthopedagoog binnen het onderwijs en ben ik sinds 2016 zelfstandige in bijberoep.

Doorheen mijn loopbaan heb ik me gespecialiseerd in het contextueel denken en Geweldloos Verzet. Momenteel volg ik een opleiding klinische psychodiagnostiek bij kinderen aan de Universiteit van Gent.

Je kan bij mij terecht voor:

 • Pedagogische begeleiding / opvoedingsondersteuning (ambulant of mobiel)
 • Psychologische begeleiding
 • Psychodiagnostiek
 • Dorien Hellings

  In 2011 behaalde ik het diploma "master in de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie" met specialisatie inwendige aandoeningen aan de Vrije universiteit Brussel. Uit grote interesse voor pelvische problematiek behaalde ik in 2013 de "bijzondere bekwaamheid voor pelvische reëducatie en perinatale kinesitherapie" aan de VUB, UZA, KUL en Ugent.

  Als kinesitherapeut heb ik twee grote passies:

 • Pelvische reëducatie zowel voor mannen, vrouwen als kinderen alsook pre - en postnatale kinesitherapie
 • Respiratoire kinesitherapie voor volwassenen en kinderen
 • Binnen deze twee domeinen volg ik op regelmatige basis bijscholingen om steeds up to date te zijn met de laatste behandeltechnieken.

  Sinds 2017 ben ik in het bezit van 2 extra beroepstitels uitgereikt door de FOD volksgezondheid:

 • Bijzondere beroepsbekwaamheid in bekkenbodemreëducatie en perinatale kinesitherapie
 • Bijzondere beroepsbekwaamheid in respiratoire kinesitherapie
 • Op halftijdse basis werk ik ook in het AZ SInt Maria Halle waar ik voornamelijk insta voor de respiratoire kinesitherapie en de pre- en postnatale kinesitherapie.

  In mijn vrije tijd speel ik het liefste met mijn zoontje Arthur en sport ik graag.

  Ana Malfait

  Huisarts in een duopraktijk in Ternat.