Babymassage

Zorgt voor onstpanning en geborgenheid bij je baby.
Tijdens drie opeenvolgende sessies gegeven door een ervaren kinesitherapeute leer je juiste babymassage technieken.

Wat?

Babymassage is veel meer dan masseren alleen. Meer en meer wordt ‘huid aan huid’ contact, dragen en geborgenheid gestimuleerd om zo de motorische en mentale ontwikkeling van je baby’tje te bevorderen.

De tastzin is het eerste zintuig dat zich ontwikkelt bij je baby. Lichamelijk contact, aanraking stimuleert niet alleen de bloedcirculatie maar de spijsvertering, het centrale zenuwstelsel en de lymfestroom (belangrijk voor het immuunsysteem). Aanraking is ook bevorderlijk voor de spiercoördinatie, productie van groeihormonen en is goed voor de huid.

Naast deze lichamelijke effecten zijn er ook verschillende gekende emotionele effecten. Fysiek contact stimuleert de afgifte van endorfines, beter gekend als de gelukshormonen en het zintuiglijk bewustzijn. Strelingen werken geruststellend en zorgen voor een gevoel van vertrouwen, zorgen voor een vermindering van de productie van cortisol (het stresshormoon) en kan zo hulp bieden bij onrustige babys.

Babymassage versterkt de band tussen ouder en kind wat erg belangrijk is voor een juiste hechting en relatievorming ook op langere termijn. Babymassage is dus niet alleen aangenaam om te doen maar heeft heel wat heilzame effecten op korte en langere termijn.